2500 varkens komen om bij grote stalbrand in Didam

DIDAM - Bij een grote stalbrand aan de Tatelaarweg in Didam zijn dinsdagmiddag alle 2500 varkens omgekomen, meldt de veiligheidsregio. De rookwolken waren van ver te zien.

Diverse blusvoertuigen bestreden het vuur. De brandweer haalde het bluswater onder meer uit open water in de directe nabijheid. Er werd ook een groot watertransport geregeld.

De brand werd even voor 16.30 uur gemeld. Zo'n twee uur later werd het sein 'brand meester' gegeven. Met een kraan werden daarna delen van de schuur verwijderd, zodat de laatste brandhaarden konden worden afgeblust. De brandweer was nog uren bezig met nablussen.

Beelden van de brand (de tekst loopt door onder de video:)

Een compilatie van beelden die bij ons binnenkwamen (de tekst loopt door onder de video):

Woordvoerster Marijke van Dijk van de veiligheidsregio over de brand (de tekst loopt door onder de video):

NL-Alert verstuurd: sluit ramen en deuren

Er is een NL-Alert verstuurd voor bewoners van Didam en Nieuw-Dijk. Mensen werd aangeraden ramen en deuren te sluiten.

De tekst loopt door onder de afbeelding

'Mijn vrouw heeft last van tranende ogen'

Peter de Veer (60) woont met zijn vrouw aan de rand van Didam. 'We wonen binnen een kilometer van de brandende schuur. Mijn vrouw heeft last van tranende ogen', zei hij door de telefoon.

De Veer maakte zich zorgen: 'Zwarte vlokken dwarrelen hier door de lucht en komen in de tuin terecht. Het is hier niet te harden. Die troep stinkt ook. Onze ramen en deuren zijn potdicht.' 

De veiligheidsregio zegt dat er in de omgeving delen van golfplaten zijn terechtgekomen, maar dat er geen asbestdeeltjes zijn vrijgekomen. 

Foto die binnenkwam bij Omroep Gelderland

Brand leidt tot file

De brand leidde ook tot file op de A12, meldde Rijkswaterstaat. De N813 werd afgesloten.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Didam Nieuws
Deel dit artikel: