Nieuws

Partij cocaïne met een waarde van zes miljoen euro onderschept

Een partij van bijna 250 kilo cocaïne is in de nacht van donderdag op vrijdag onderschept tijdens een controle in de haven van Rotterdam. De cocaïne zat in een container, die bedoeld was voor een bedrijf in Beneden-Leeuwen, dat vermoedelijk niets met de drugssmokkel van doen heeft. © Pixabay
BENEDEN-LEEUWEN - Een partij van bijna 250 kilo cocaïne is in de nacht van donderdag op vrijdag onderschept tijdens een controle in de haven van Rotterdam. De cocaïne zat in een container, die bedoeld was voor een bedrijf in Beneden-Leeuwen, dat vermoedelijk niets met de drugssmokkel van doen heeft.
De drugs zaten verstopt in een container met vruchtenpulp, afkomstig uit Brazilië. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ontdekten douaniers tijdens een inspectie dat van enkele vaten de verzegeling ontbrak. In die vaten bleken 249 pakketten coke en een paar lege sporttassen te zitten.
De straatwaarde van de partij bedraagt circa zes miljoen euro, aldus het OM. Er zijn nog geen arrestaties verricht in verband met de drugsvondst.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52