Nieuws

Actievoerder loost illegaal water voor zwijnen

Illegaal water lozen in de bossen bij Apeldoorn om aandacht te vragen voor het jachtverbod op zwijnen. Actievoerder Harry Voss van de Faunabescherming doet het. Hij grijpt de de droogte aan om met een actie nogmaals standpunt over de zwijnenjacht te ventileren. 'Stop de jacht en breng water naar de wilde zwijnen', is zijn credo. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Illegaal water lozen in de bossen bij Apeldoorn om aandacht te vragen voor het jachtverbod op zwijnen. Actievoerder Harry Voss van de Faunabescherming doet het. Hij grijpt de de droogte aan om met een actie nogmaals standpunt over de zwijnenjacht te ventileren. 'Stop de jacht en breng water naar de wilde zwijnen', is zijn credo.
Omringd door de opgetrommelde pers draait het Apeldoornse oud-raadslid donderdag voor de Partij voor de Dieren de kraan open en laat het water stromen. In totaal 1000 liter water zit er in de oranje tank en het loopt in een poel waar zwijnen vaak een modderbad nemen.
De tekst gaat verder onder het fragment.
Actievoerder loost illegaal water voor zwijnen
Het actievoeren zit hem in het bloed; dit is niet de eerste actie waarbij hij een boete riskeert. Op het Kroondomein (voorheen eigendom van de koninklijke familie) in Apeldoorn reed Voss zijn wagen naar binnen met 1000 liter water die hij daar loosde. En dat mag niet zomaar. 
Voss heeft het er voor over. De wilde zwijnen laten hem niet los, want de dieren hebben het volgens hem lastig met de droogte. Ze vinden maar moeilijk voedsel en water. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52