Plotselinge stijging kinkhoest in Barneveld, ouders krijgen brief

BARNEVELD - In het dorp Barneveld is een plotselinge toename van het aantal gevallen van kinkhoest vastgesteld. In overleg met het RIVM en de gemeente neemt de GGD daarom een aantal maatregelen.

Ouders van jonge kinderen (tot een jaar) in Barneveld krijgen per brief extra informatie over de mogelijkheden om hun kinderen te laten inenten tegen kinkhoest. Huisartsen, verloskundigen en gynaecologen kunnen zwangere vrouwen ook een vaccinatie aanbieden.

Woordvoerder Allard Schimmel van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (de tekst loopt door onder de audio):

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen, die met name voor ongevaccineerde jonge kinderen (tot een jaar oud) risico's met zich meebrengt.

Barneveld ligt in de zogeheten Biblebelt, waar mensen om religieuze redenen hun kinderen relatief vaak niet inenten. Het percentage mensen dat is gevaccineerd ligt rond de 70 procent, veel lager dan het Nederlands gemiddelde.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Nieuws
Deel dit artikel: