Nablussen van brandende houtsnippers in silo

WAARDENBURG - In Waardenburg blust de brandweer al de hele dag een brand in een silo van een houtverwerkingsbedrijf. Volgens een woordvoerster van de brandweer zit de silo 'aardig vol' met houtsnippers.

De brand begon even voor 9.00 uur bij Plomp en Zonen aan de Industrieweg. Dit bedrijf produceert onder meer bodembedekking voor paarden, veehouderij en kleine huisdieren. De brandweer denkt tot 20.00 uur bezig te zijn met nablussen.

'De silo wordt beetje bij beetje leeggehaald, omdat het vuur in de houtsnippers alleen op die manier kan worden geblust', zegt Jolanda Meeder van de brandweer.

Volgens haar zijn er geen slachtoffers gevallen. 'We laten de brandweerlieden elkaar sneller aflossen in verband met het warme weer.'

De brandweer zet 4 tankautospuiten, 1 hoogwerker en een voertuig voor grootschalig watertransport in.

De hulpdiensten zijn er in geslaagd te verhinderen dat het vuur in de silo de transportbanden heeft bereikt, daardoor kan het vuur zich niet verspreiden. 
 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Neerijnen Brand Nieuws
Deel dit artikel: