Vrijspraak voor saunamasseur, verkrachting niet bewezen

PUTTEN - Een masseur van Sauna Drôme Putten is vrijgesproken van verkrachting. De man werd eerder veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. In een hoger beroep werd hij dus toch nog vrijgesproken.

Volgens het hof is er sprake van een 'één-tegen-één-situatie' waarbij niet kan worden bewezen wat er daadwerkelijk is gebeurd. 

Vingers in haar vagina, zijn penis in haar hand

Tijdens een hamammassage bij de sauna zou het zijn gebeurd; de masseur, als zzp'er werkzaam bij Sauna Drôme, zou zijn penis in de hand van de vrouw hebben gelegd. Daarnaast zou hij met zijn vingers de vagina van de vrouw zijn binnengedrongen.

Tenminste, dat verklaarde de vrouw.

De masseur had een hele andere lezing. Volgens hem heeft de vrouw hem onzedelijk betast waardoor de penis in haar hand terechtkwam. 'Ze ging onder mijn omslagdoek door naar mijn geslachtsdeel', verklaarde hij.

De man ontkent dat hij met zijn vingers in de buurt van haar vagina is gekomen. 

Aanvullend bewijs nodig

Een vriendin van de vrouw is naast de twee betrokkenen de enige getuige. Zij verklaarde haar vriendin emotioneel te hebben gezien na de massage. De vrouw liep gelijk naar de receptie van Sauna Drôme om haar verhaal te doen.

Het hof vindt dat er aanvullend bewijs nodig is om tot een veroordeling te komen. Voor nu kan volgens de rechter niet worden gezegd welke lezing meer geloof verdient.

Lees ook: Saunaverkrachter moet cel in

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Putten Putten Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: