Nieuws

Behulpzame boeren helpen met giertank brand op Veluwe blussen

Een giertank wordt ingezet bij de brand.
Bij de enorme heidebrand op Nationaal Park de Hoge Veluwe bij Otterlo werkten brandweermannen én boeren samen om het vuur te bestrijden. Trekkers, gierwagens; alles werd van stal gehaald. © Omroep Gelderland
OTTERLO - Bij de enorme heidebrand op Nationaal Park de Hoge Veluwe bij Otterlo werkten brandweermannen én boeren samen om het vuur te bestrijden. Trekkers, gierwagens; alles werd van stal gehaald.
Een aantal loonwerkers was bezig heidegrond om te spitten toen de brand werd ontdekt. Samen met andere boeren werden trekkers met giertanks gevuld met water in gereedheid gebracht en begonnen ook zij het vuur te lijf te gaan. De brandweer vroeg de boeren om assistentie. 
Kijk hier een video over de brand:
Boeren helpen brandweer met blussen heidebrand op Veluwe
Vanwege het aanhoudende warme weer stonden de met water gevulde giertanks uit voorzorg al klaar. 'Het was wel even spannend. Je kon eigenlijk niets meer zien en ik moest langs het vuur oprijden' vertelt een van de boeren.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52