'Belangstelling voor megastal in Wichmond'

WICHMOND - Er is al veel belangstelling getoond voor de oude boerderij van miljonair Kees Koolen. Dat laat Marcel Wiggers van Regio Bronckhorst Makelaardij weten. 'De belangstelling is er. Van zowel Achterhoekers als geïnteresseerde vanuit het Westen', vertelt Wiggers.

Omwonenden van de Polweg 6 in Wichmond kochten de boerderij met bijbehorende gronden van Koolen. Daarmee zetten ze definitief een streep door het plan van Koolen om een grote koeienstal te bouwen. Koolen wilde een stal bouwen voor 1450 runderen. Het grootste deel van de agrarische gronden werd direct doorverkocht aan de provincie Gelderland.

Buurtbewoners hebben bijna vier jaar lang gestreden om de bouw van de stal te voorkomen.

Boerderij krijgt woonbestemming

Het is de bedoeling dat de agrarische bestemming van Polweg 6 wordt omgezet in een woonbestemming. De gemeente Bronckhorst heeft al laten weten hieraan mee te zullen werken.

De provincie Gelderland heeft de landbouwgrond aangekocht met het doel daarmee, samen met de gemeente Bronckhorst, een kavelruilproject mogelijk te maken. Natuurmonumenten heeft de bosgronden aangekocht voor natuurbehoud.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: