Nieuws

Einde aan opvanglocatie in Vredense Hof

De overeenkomst tussen stichting zorgcombinatie Marga Klompé en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over het Vredense Hof in Winterswijk eindigt op 31 augustus. Daarmee komt er een einde aan een periode als aanvullende opvanglocatie.
WINTERSWIJK - De overeenkomst tussen stichting zorgcombinatie Marga Klompé en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over het Vredense Hof in Winterswijk eindigt op 31 augustus. Daarmee komt er een einde aan een periode als aanvullende opvanglocatie.
'Met het beëindigen van de overeenkomst, komt ook een eind aan de status van aanvullende opvanglocatie van het gebouw', aldus Marga Klompé.
'Op dit moment onderzoeken we verschillende scenario’s voor het leegstaande deel van locatie Vredense Hof.' Het gebouw doet vanaf de tweede helft van 2016 deels dienst als aanvullende opvanglocatie.
Concrete toekomstplannen voor het leegstaande gedeelte zijn er nog niet. 'Marga Klompé is in gesprek met een daarvoor gespecialiseerde organisatie om de locatie in het kader van anti kraak mogelijk tijdelijk te laten bewonen', zo laat de organisatie weten.