Grote cocaïnevangst tussen bevroren vis, man uit Tiel aangehouden

TIEL - De vondst van meer dan 1100 kilo cocaïne ter waarde van 22 miljoen euro heeft vrijdag onder meer geleid tot de aanhouding van een 29-jarige inwoner van Tiel. Dat meldt het Landelijk Parket zaterdag. De drugs bleken in Rotterdam tussen een lading bevroren vis in een container te zitten.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) en de douane deden de afgelopen twee weken onderzoek naar de herkomst en bestemming van de drugs. Zij volgden de container naar Zaandam, waar een arrestatieteam een inval deed.

De Tielenaar werd daar aangehouden, samen met vijf mannen uit Utrecht, de VS en Albanië. De mannen waren bezig de dozen uit de container open te maken. In het onderzoek werd ook een 48-jarige man uit Den Haag aangehouden.

Productie van synthetische drugs

Het onderzoeksteam doorzocht ook locaties in Rijswijk, Den Haag. Alphen aan den Rijn en Bergambacht. Bij een van de doorzoekingen zijn chemicaliën gevonden. Het team onderzoekt of die voor de productie van synthetische drugs waren.

De Tielenaar en de andere mannen worden volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of zij langer vast blijven zitten. De cocaïne is meteen na de ontdekking vernietigd, aldus het Landelijk Parket.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: