Heidebrand bij Elspeet onder controle, naaldbos blijft gespaard

ELSPEET - Bij de Hooiweg in Elspeet heeft vrijdag een flinke heidebrand gewoed. Een stuk van zo'n 150 bij 100 meter is verloren gegaan, meldt de veiligheidsregio. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naaldbos.

Liefst zestien wagens uit de wijde omtrek trokken naar de heidebrand en hielpen blussen. Acht andere wagens stonden hun collega's bij met extra water.

De tekst gaat verder onder de reportage.

De brandweer van Elspeet rukte samen met de collega's uit Uddel uit naar de Hooiweg. Zij kregen daarna assistentie van korpsen uit onder meer Hoog-Soeren, Nunspeet en Putten. 

De eerste eenheden keerden rond 18.30 uur terug naar de kazerne. De blusvoertuigen bleven aanwezig om ook de laatste vuurhaarden te doven.

De brandweer had bij het aanrijden veel last van publiek dat naar de brand kwam kijken. Veel mensen parkeerden hun auto's zodanig dat de brandweer moeite had de brand te bereiken. 

Foto: Eddy van Asselt

De droogte van de laatste weken heeft al op meerdere plaatsen geleid tot felle branden.

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Elspeet Brand Nieuws
Deel dit artikel: