Nijmegen zit dicht: 'Maar mijn dochter is dood, ik moet naar het crematorium!'

NIJMEGEN - 'Regels zijn regels', moet een verkeersregelaar op de Nijmeegse Vierdaagse gedacht hebben. Een wanhopige man wilde langs de afzetting op de Sint Annastraat: 'Mijn dochter is dood, ik moet naar het crematorium!' Maar hij werd teruggestuurd. Nijmegen zit op slot.

De verkeersregelaar legt uit dat alleen in het geval van een calamiteit mensen kunnen worden doorgelaten. 'Maar dit ís een calamiteit, mijn dochter is dood', zou de man hebben gezegd. Maar daar ging de verkeersregelaar niet in mee.

De man zou vervolgens langs de afzetting zijn gereden. 'Over de stoep. Maar op het Keizer Karelplein heeft de politie hem alsnog teruggestuurd', aldus de verkeersregelaar.

Navraag bij de twee crematoria in Nijmegen aan de Weg door Jonkerbos en Staddijk leert dat zij geen melding hebben gekregen van een vader die verlaat was voor een crematie. Eén van beide crematoria had vrijdag geen uitvaart gepland staan. Bij het tweede crematorium kent men het verhaal niet.  

De tekst gaat verder onder de video.

Op de verkeersafzettingen in het centrum voor Nijmegen wordt over het algemeen begripvol gereageerd. 'Ik woon in de buurt, dus we weten het van tevoren', zegt een dame die een alternatieve route kiest. 

'Mij raken ze niet'

Toch reageert een enkeling wat heftiger. 'Ik kan niet vertellen waarvoor we allemaal worden uitgemaakt', lacht een verkeersregelaar. 'Een vrachtwagen kon vanmorgen met zijn vracht niet door de afzetting. Dat had voor 08.00 uur gemoeten. De chauffeur noemde me 'Groninger'. Tsja, ik lach er maar om. Mij raken ze niet.'

In Nijmegen wordt vrijdagmiddag grote verkeersdrukte verwacht. Geadviseerd wordt om met het openbaar vervoer naar de Vierdaagse te reizen. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: