Nieuws

Jagersvereniging ziet niets in jachtverbod Veluwe vanwege droogte

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging ziet niets in een jachtverbod op de Veluwe. De Partij voor de Dieren pleitte woensdag voor een jachtverbod op wilde zwijnen in de Veluwe omdat de dieren door de droogte ernstig verzwakt zouden zijn. © Omroep Gelderland / Archief
UDDEL - De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging ziet niets in een jachtverbod op de Veluwe. De Partij voor de Dieren pleitte woensdag voor een jachtverbod op wilde zwijnen in de Veluwe omdat de dieren door de droogte ernstig verzwakt zouden zijn.
Volgens de Jagersvereniging kunnen de dieren ondanks de droogte gewoon bij water komen. Er zijn juist veel zwijnen op de Veluwe en is dat een reden om op de dieren te blijven jagen waarmee de condities van de overgebleven dieren beter wordt stelt de vereniging. De jagers jagen vooral op zwakke en magere zwijnen, die nu te weinig reserves kunnen opbouwen om goed door de winter te komen.
Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten van de Partij voor de Dieren vindt het onetisch om op pasgeboren jongen te jagen. Verder wil de partij dat er juist extra drinkplekken voor de beesten komt op de Veluwe. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52