Nieuws

Apeldoorn investeert kwart miljoen in sportclubs

De gemeente Apeldoorn investeert dit jaar in totaal 250.000 euro in tien verschillende sportclubs. Die kunnen het geld steken in hun velden of gebouwen, aldus de gemeente. © PixaBay
APELDOORN - De gemeente Apeldoorn investeert dit jaar in totaal 250.000 euro in tien verschillende sportclubs. Die kunnen het geld steken in hun velden of gebouwen, aldus de gemeente.
De gemeenteraad stelde eerder vast dat budget voor sportaccommodaties ongebruikt bleef en bood sportclubs de mogelijkheid zich in te schrijven voor subsidie. Twaalf clubs reageerden daarop met voorstellen voor renovatie van sportvelden en gebouwen.
Tien sportclubs kunnen nu rekenen op een gemeentelijke bijdrage. Het is de bedoeling dat de clubs ook zelf zorgen voor een deel van de financiering van hun plannen. Daarmee komt de totale investering in de Apeldoornse sportwereld uit op een bedrag van 1,2 miljoen euro, aldus de gemeente.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52