Nieuws

Arnhemmer moet drie maanden zitten vanwege brandstichting

Rechtbank Arnhem
Een 35-jarige man moet ruim drie maanden in de gevangenis doorbrengen voor brandstichting in Arnhem. Dat heeft de rechtbank besloten. © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 35-jarige man moet ruim drie maanden in de gevangenis doorbrengen voor brandstichting in Arnhem. Dat heeft de rechtbank besloten.
Eind november vorig jaar woedde brand in een huis van een flat aan de Stellingwerfstraat in Arnhem-Presikhaaf. Enkele tientallen appartementen moesten worden ontruimd.

Zie ook: Flat deels ontruimd na brand in woonkamer

De bewoner kon zich voor de rechter niets meer herinneren van de brand. Hij had de partydrug GHB gebruikt. Buurtbewoners haalden de Arnhemmer bewusteloos uit zijn huis.
Tegen de politie zei de man kort na de brand dat hij de tafel in de woonkamer had aangestoken, maar dat verhaal wordt niet geloofd. Volgens de rechter waren op een salontafel zoveel waxinelichtjes neergezet dat het wel fout moest gaan en wist de Arnhemmer hiervan.

Voorwaardelijke opzet van brandstichting

Dat de man onder invloed was en zich niets van de brandstichting kon herinneren, doet daar niets aan af. Volgens de rechtbank is daarom het voorwaardelijk opzet van de brandstichting bewezen.
De Arnhemmer blijkt zich eerder schuldig te hebben gemaakt aan brandstichting. Een jaar geleden werd hij hiervoor veroordeeld.
Daarom legt de rechter hem een psychische behandeling op. De man moet zich de komende vijf jaar laten begeleiden door de reclassering. Ook mag hij van de rechter geen alcohol en drugs meer gebruiken.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52