Nieuws

'Het lijkt alsof Zuid-Frankrijk naar Gelderland komt', zelfs 40 graden wordt genoemd

'Het lijkt alsof Zuid-Frankrijk naar Gelderland komt', zegt Alfred Snoek van MeteoGroup in Wageningen. De kans is groot dat de komende twee weken de temperatuur iedere dag boven de 25 graden uitkomt. © Ab Donker
WAGENINGEN - 'Het lijkt alsof Zuid-Frankrijk naar Gelderland komt', zegt Alfred Snoek van MeteoGroup in Wageningen. De kans is groot dat de komende twee weken de temperatuur iedere dag boven de 25 graden uitkomt.
De weermodellen staan de komende twee weken vol met zon. Alfred Snoek meldt dat er 80 procent kans is dat het de komende twee weken iedere dag warmer wordt dan 25 graden.
Eén van de 50 modellen waar mee wordt gewerkt, voorspelt zelfs dat het op enkele dagen meer dan 40 graden kan worden. Maar daar staat tegenover dat er ook 10 procent kans is dat de temperatuur één van de komende veertien dagen onder de 20 graden blijft. 
Volgens de weerman van MeteoGroup is het vooral uitzonderlijk voor de tijd van het jaar dat het, volgens de voorspelling, zo lang boven de 25 graden blijft.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52