Slutskiy is tevreden: 'We gaan ons iedere dag beter voelen'

Vitesse-trainer Leonid Slutskiy is niet ontevreden over het 2-2 gelijkspel van vrijdag tegen Arsenal Tula. Hoewel het trainingskamp in Oostenrijk zijn team nog geen overwinning opleverde, ziet Slutskiy de ploeg wel vooruitgaan. © Omroep Gelderland
ST. VEIT AN DER GLAN - Vitesse-trainer Leonid Slutskiy is niet ontevreden over het 2-2 gelijkspel van vrijdag tegen Arsenal Tula. Hoewel het trainingskamp in Oostenrijk zijn team nog geen overwinning opleverde, ziet Slutskiy de ploeg wel vooruitgaan.
Vitesse verloor de eerste twee oefenduels: tegen Wolfsberger AC (2-1) en Shakhtar Donetsk (4-1). Vrijdag eindigde het gelijk tegen Arsenal Tula uit Rusland, dat in de laatste zes minuten terugkwam van een 2-0 achterstand. Slutskiy was vooral tevreden over de eerste 75 minuten, zegt hij op de website van Vitesse.
'We hebben een hoog niveau voetbal laten zien waar plezier in zat. We hadden veel goede kansen en hebben twee keer gescoord', spreekt de Russische trainer. 'Wat betreft het elftal is het lastig het systeem intact te houden als je met acht wissels speelt. Maar ik ben erg tevreden, ondanks dat het resultaat wat tegenvalt. Voor mij is de kwaliteit van het spel veel belangrijker en de eerste 75 minuten waren de beste tot nu toe', aldus Slutskiy.

Laatste wedstrijd komt eraan

Slutskiy ziet een stijgende lijn bij Vitesse. 'Ik denk dat we ons nu iedere dag beter gaan voelen. Onze fysieke conditie wordt steeds beter. Het team begrijpt nu mijn basisprincipes, we spelen goed en snel en met een goede omschakeling', zegt de coach. Komende dinsdag oefent zijn ploeg nog tegen Lokomotiv Moskou, de kampioen van Rusland. Daarna keert Vitesse weer huiswaarts.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52