AkzoNobel doet beter cao-bod na stakingen

ARNHEM - AkzoNobel heeft water bij de wijn gedaan in een uiterste poging om tot een akkoord te komen voor een nieuwe cao. De verfproducent met Gelderse vestigingen in Arnhem en Wapenveld heeft de vakbonden een nieuw bod gedaan.

Het loonbod is nu door AkzoNobel opgehoogd, tegelijk met een verlenging van de looptijd. Verder is aangeboden de eenmalige uitkering voor alle cao-medewerkers uit te breiden. Ook voor het onderwerp pensioen is specifieke aandacht.

Bij AkzoNobel waren afgelopen week op verschillende locaties in het land 24 uursstakingen, zoals in Wapenveld. Een deel van het personeel deed daaraan mee. Het gevolg was dat een deel van de productie kwam stil te liggen

Eerder vrijdag drong CNV bij de directie van het bedrijf nog aan op een ultieme poging om een cao te creëren voor de 5000 werknemers anders zouden er nieuwe acties volgen. CNV trekt samen op met FNV.

Positief advies

AkzoNobel verwacht dat het verbeterde aanbod voor de bonden aanleiding is om het met een positief advies aan hun leden voor te leggen. Dat geldt ook voor de afdeling Specialty Chemicals waarvoor een betere coa in het vooruitzicht is gesteld.

Zie ook: stakingen dreigen bij AkzoNobel

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Wapenveld Nieuws
Deel dit artikel: