UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

ARNHEM - Het wordt weer fraai weer komende dagen. Heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is dit weekend? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Elburg in oranje sferen

Nederland is er niet bij dit WK voetbal. Maar Elburg is toch in oranje sferen. Ze beleven daar het EK 1988 opnieuw. De finale tegen Sovjet Unie staat zaterdag het programma, om 19.00 uur in Restaurant & Partycentrum De Haas (Juffrenstraat 21) in Elburg. 

The World of Barbie

Gelders gedeputeerde Josan Meijers opent zaterdag om 14.00 uur de tentoonstelling The World of Barbie in het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum  (OVSM) aan de Stationstraat 50 in Doetinchem. Dit is een overzichtstentoonstelling van de beroemde pop Barbie en haar gebruiksvoorwerpen. 

Barbie werd in 1959 gecreëerd in de VS door Ruth Handler. Zij werkte voor speelgoedfabriek Mattel en zag haar dochter met een aankleedpop spelen. Ze besloot om een 3D versie te maken van een Zwitserse pop.

Barbie is uitgegroeid tot een icoon in speelgoedland. Het OVSM is zaterdag open van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zutphen in teken van fotozomer

Deze zomer staat Zutphen in het teken van fotografie tijdens de eerste editie van Fotozomer Zutphen. Met World Press Photo (t/m 29 juli in de Walburgiskerk), Parels van de Achterhoek (t/m 31 augustus in Stadhuis Zutphen), Een Andere Kijk op Zutphen (t/m 30 september op diverse locaties in de binnenstad) en 95 jaar De Zutphense - Passie voor fotografie (t/m 29 juli in De Witte Vleugel).

Bijenmarkt in Uddel

De traditionele Bijenmarkt in Uddel wordt zaterdag weer georganiseerd door de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf op het terrein bij dorpshuis Het Blanke Schot, Garderenseweg 33 te Uddel.
https://www.imkersnederland.nl/agenda/bijenmarkt-in-uddel

Jazz comes to town Epe

Sinds 1995 wordt er in het centrum van Epe, gedurende de zomermaanden, een gratis toegankelijk jazzfestival georganiseerd. Vijf zaterdagen lang betreden (inter)nationale jazzartiesten het podium. Mede door het aanvangstijdstip; elke concertdag begint om 16.00 uur, is het evenement voor iedereen toegankelijk. Het gevarieerde programma biedt voor ieder wat wils.
https://www.jazz-epe.nl/

Vierdaagsefeesten

De traditionele Vierdaagsefeesten in Nijmegen beginnen zaterdag. Op diverse locaties treden artiesten op, zoals Amazing Epics op het Koningsplein, The Lucky Dukes in de Molenstraat en Mindy Live op de Arsenaalplaats. Voor het complete programma zie vierdaagsefeesten.nl.

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: