Nieuws

Rechter bepaalt straf verdachte fataal jetski-drama in Well

Wat voor straf krijgt de man die mei vorig jaar bij Well de 14-jarige Levi Thoonen zou hebben overvaren met een jetski? De rechter geeft daarover vandaag uitsluitsel. © Bart Meesters
WELL - Wat voor straf krijgt de man die mei vorig jaar bij Well de 14-jarige Levi Thoonen zou hebben overvaren met een jetski? De rechter geeft daarover vandaag uitsluitsel.
Het drama speelde zich af toen de jongen uit Helmond in de Maas in de gemeente Maasdriel zwom. Na een zoektocht van een uur werd hij gevonden. Het lukte niet meer de jongen te reanimeren.
De verdachte is een 27-jarige man uit Brakel. Hij ontkent het slachtoffer te hebben geraakt met zijn jetski.
Twee weken geleden zei hij voor de rechter dat een jetski een lichte waterscooter is. Volgens hem merkt een bestuurder dan snel genoeg dat er iets wordt geraakt en was dat nu niet het geval.

Veel te hard gevaren

Het Openbaar Ministerie stelt vast dat de man veel te hard heeft gevaren. Als het aan justitie ligt, krijgt de verdachte hiervoor zes maanden cel en wordt drie jaar zijn vaarbewijs ingetrokken.
Het is nu de vraag of de rechter in deze eis meegaat. De advocaat van de verdachte wil vrijspraak.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52