Verwarring over luchtalarm bij grote brand Nunspeet

NUNSPEET - De knop van de sirene werd ingedrukt, zegt de burgemeester, maar niemand heeft hem gehoord. In de nasleep van de grote brand in Nunspeet is er onduidelijkheid over het luchtalarm.

Om 18.00 uur is de knop ingedrukt, vertelde burgemeester Van de Weerd donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst met zo'n dertig omwonenden. Opvallend is dat niemand de sirene heeft gehoord. Bewoners niet en de burgemeester zelf ook niet. Het is niet duidelijk wat er precies is misgegaan.

De brandweer kon donderdagavond ook geen uitsluitsel geven. Een woordvoerster laat weten dat eerst intern wordt gekeken wat er wel en niet is gebeurd rond het luchtalarm.

Duizenden accu's

Tijdens de bijeenkomst gaf Van de Weerd toe dat de communicatie over de verwoestende brand bij Stella Fietsen beter had gekund. Zo klaagde een omwonende dat ze pas om 22.00 uur door de brandweer werd gewaarschuwd dat ze uit huis moest.

Ook zei de burgemeester dat Stella Fietsen geen vergunning nodig had voor de duizenden accu's in de opslag. Wel had het bedrijf de aanwezigheid van de accu's moeten melden bij de gemeente. Die accu's zorgden voor giftige rook, waardoor honderden mensen werden geëvacueerd.

De gemeente laat vrijdag de speeltoestellen en bankjes in de openbare ruimte schoonmaken die door de rook vuil zijn geworden.

Foto: Omroep Gelderland

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: