65.000 mensen stil op Zwarte Cross om 'het leven te vieren'

LICHTENVOORDE - Twee minuten stil zijn voor mensen die zijn overleden is een eerbetoon dat we allemaal kennen. Maar stil zijn voor de levenden, dat doen we niet zo vaak. De Zwarte Cross wil dat veranderen.

Dit jaar is het thema van het festival in de Achterhoek 'Leven Vóór De Dood'. En om dat motto extra kracht bij te zetten valt het festivalterrein vrijdagavond om 20.00 uur een minuut stil. Zo'n 65.000 mensen vieren dan zwijgend het leven.

Kijk hier naar een item van onze mediapartner Regio8:

'Steeds meer geklaag'

De festivalgangers hoeven de stilte geen hele minuut vol te houden. De laatste 10 seconden mag iedereen compleet uit zijn dak gaan. Want dat is nodig volgens de organisatie. 'Geruzie op social media, gezeur op het werk, chagrijnige gezichten in het openbaar vervoer en genöhl tijdens de buurtvisite; de Zwarte Cross merkt nodeloos geklaag steeds vaker op en neemt er stelling tegen.'

'Het festival is van mening dat een positieve mindset de wereld mooier kan maken. We vieren het leven', aldus de organisatie.

Live op Facebook

Omroep Gelderland is volop vertegenwoordigd tijdens de Zwarte Cross en zendt de minuut stilte om 20.00 uur live uit via Facebook. De organisatie hoopt overigens een record te vestigen. Volgens hen werd er nog nooit een festival zo massaal stilgelegd. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: