Nieuws

Gestrand op weg naar Zwarte Cross: 'Nog even wachten, dan aan het bier'

DOETINCHEM - Uitgerekend op weg naar een mooi weekend weg krijg je een klapband. De gemiddelde automobilist zal er stevig van balen, maar een groep die op weg was naar de Zwarte Cross kon er niet mee zitten. Ze hielden de sfeer er goed in, genoten van de zon en losten het probleem lachend op.
De reis van de zes feestvierders verliep de eerste honderd kilometer voorspoedig, vertelt één van hen. Op zo'n twintig minuten van de eindbestemming ging het ineens mis op de A18. 'We zagen al wat rubber wegvliegen en vervolgens klapte de band. Toen zijn we nog 300 meter doorgetokkeld en nu staan we hier', zegt hij. 'We wachten tot wat vrienden een band meenemen, dan kunnen we de reis voortzetten.'

'Mooi, die toeterende mensen'

De groep zit bepaald niet bij de pakken neer. 'Nee, nee, nee. We maken er een mooi feestje van, we zijn goed in de sfeer en de band is al onderweg. Daarna hopen we er met 20 minuutjes te zijn', klinkt het opgewekt. De groep heeft zin in de Zwarte Cross en dan kan een kleine tegenslag de pret echt niet bederven. Het getoeter van voorbijrijdende wagens maakt het alleen maar gezelliger. 'Mooi toch. We gaan even een feestje bouwen, een weekendje lang. Iedereen is in de sfeer en vrolijk, wij ook. We wachten nog even en zwaaien wat, daarna gaan we aan het bier.'

'Biervertraging'

Als de hulptroepen zijn gearriveerd, wordt de band vlot verwisseld en kan de stoet weer verder. 'We gaan genieten, van het warme weer.... nee, haha, we gaan bier drinken', klinkt het vrolijk. De 'biervertraging' is alweer achter de rug en de caravans kunnen verder. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!