Waterschap verbiedt gebruik van oppervlaktewater

DOETINCHEM - Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem verbiedt per direct alle gebruik van oppervlaktewater. De Achterhoek kampt met de droogste zomer sinds de start van de metingen van het waterschap in 1987.

Het betekent dat er in het hele beheergebied van Waterschap Rijn en IJssel geen water uit beken, rivieren, vijvers en sloten mag worden gehaald. Het waterschap wil zo voorkomen dat er problemen komen met de waterkwaliteit in de bebouwde kom. 

Het neerslagtekort (Afbeelding: Waterschap Rijn en IJssel)

Boete vanaf 500 euro

Het verbod geldt zowel voor bedrijven als particulieren. Ook het gebruik van een klein beetje water is verboden. Het waterschap ziet scherp toe op naleving van het verbod. Overtreders riskeren een boete vanaf 500 euro. De brandweer mag wel gebruikmaken van oppervlaktewater om te blussen.

Waterschap Rijn en IJssel zorgt voor het waterbeheer in Oost-Gelderland, het zuidoosten van de Veluwe en het zuiden van Overijssel.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Natuur Nieuws
Deel dit artikel: