Nieuws

Raadslid GroenLinks Tiel onder vuur

Stadhuis Tiel
Meerdere raads- en collegeleden van Tiel zijn boos over uitlatingen die raadslid van GroenLinks Maureen Klijn heeft gedaan in een artikel in weekblad De Zakengids. Daarin zegt zij onder andere dat raadsleden haantjesgedrag vertonen en er een angstcultuur op het stadhuis zou zijn. © RegioTV Tiel
TIEL - Meerdere raads- en collegeleden van Tiel zijn boos over uitlatingen die raadslid van GroenLinks Maureen Klijn heeft gedaan in een artikel in weekblad De Zakengids. Daarin zegt zij onder andere dat raadsleden haantjesgedrag vertonen en er een angstcultuur op het stadhuis zou zijn.
Om deze kwestie te bespreken is er een geheim overleg geweest waarin is afgesproken dat het betreffende raadslid uiteen zou zetten wat zij had bedoeld met het stuk. Deze toelichting is in een niet openbare brief eerder deze week verspreid.
Unal Sözen, fractievoorzitter van GroenLinks, stelt dat het betreffende artikel uit zijn verband is gerukt door de schrijver. RegioTV Tiel heeft meerdere keren om een toelichting gevraagd maar men wil niet voor de camera verschijnen. Opvallend voor een partij die de afgelopen maanden regelmatig in de gemeenteraad sprak over transparantie en openheid, aldus de lokale omroep.