Multifunctioneel plein is beste stadsidee in Harderwijk

HARDERWIJK - Harderwijk krijgt een nieuw multifunctioneel plein bij park Rietmeen aan het Ouverturepad. Inwoners van Harderwijk kozen dat idee als het 'beste stadsidee' ter verbetering van de openbare ruimte.

Harderwijk wil inwoners de mogelijkheid bieden zelf bij te dragen aan de inrichting van hun stad. Daarom konden Harderwijkers de voorbije weken via internet stemmen op het beste stadsidee. In totaal waren er negen ideeën waaruit zij konden kiezen.

Sporten en ontmoeten

Van de 1500 uitgebrachte stemmen gingen er 640 naar het voorstel om een multifunctioneel plein in te richting bij de ontmoetingstuin in park Rietmeen. Het plein krijgt mogelijkheden om te sporten en elkaar te ontmoeten. Ook kan het misschien als schaatsbaan dienen.

Wethouder van ruimtelijke ordening Jeroen de Jong maakte het winnende stadsidee vrijdag bekend en reikte een cheque van 45.000 euro uit aan de bedenkers. Met dat geld kunnen zij het multifunctionele plein realiseren.  

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Nieuws
Deel dit artikel: