Man wilde ex en zoontje van 1 jaar iets aandoen en deed twee pogingen, zegt OM

VOORTHUIZEN - Achttien maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke PIJ-maatregel (jeugd-tbs) is dinsdag geëist tegen een 19-jarige man uit Voorthuizen. Hij wordt ervan verdacht dat hij op twee momenten brandende molotovcocktails bij een woning in Huinen (bij Putten) heeft achtergelaten.

In het huis woonden de ex-vriendin van de man en hun zoontje van een jaar. De verdachte kon volgens de officier moeilijk verkroppen dat de relatie met zijn ex-vriendin was beëindigd, maar dat er een blijvende verbinding was tussen hem en haar door hun kindje. 'Verdachte was boos, gefrustreerd en wilde van de situatie af. Hij wilde zijn kind dood hebben', aldus de officier van justitie dinsdag.

Eerst keer geen schade, tweede keer wel

De man liet op 17 juli 2017 drie brandende flessen met benzine achter bij de woning, waar zijn ex-vriendin en hun zoontje waren. De brand blijft beperkt in omvang. Er ontstaat geen schade aan de woning. Vijf dagen laten probeert hij het opnieuw. Er ontstaat nu wel schade aan de woning. Zowel de vrouw als de jongen blijft ongedeerd.

De man wordt twee keer poging tot moord tot laste gelegd. Volgens de officier van justitie is er sprake van voorbedachte rade. 'Er kan niet anders dan worden geconcludeerd dat verdachte zich op veel momenten heeft kunnen beraden op het te nemen of het genomen besluit.' Daarnaast wordt de man poging brandstichting en brandstichting ten laste gelegd, voor zijn acties op respectievelijk 17 en 22 juli.

De uitspraak is over twee weken.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Voorthuizen Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: