Ongeluk Halle is derde in korte tijd; 'We hebben al heel wat meegemaakt'

HALLE - Het is even na 22.00 uur op maandagavond in Halle. De familie Seegers doet net de ogen dicht wanneer er buiten gierende banden klinken, gevolgd door een harde klap. Vader Geert heeft die geluiden vaker gehoord en weet hoe laat het is: er zijn weer auto's op elkaar geknald voor zijn deur.

Wanneer de familie naar buiten loopt, zien ze vlak voor hun woning een personenauto op de zijkant liggen. Er is forse blikschade en de voorruit is er ook niet best meer aan toe.

De bestuurder is bezig zichzelf te bevrijden uit zijn voertuig en iets verderop is een tweede auto tegen een betonnen bloembak tot stilstand gekomen. Het is niet de eerste keer dat de familie Seegers oud schroot voor de deur heeft liggen. Op de kruising Halseweg met de Halle-Nijmanweg is het vaker raak geweest, de laatste jaren. 

Kijk hier naar de reportage (de tekst gaat verder onder de video):

Lantaarnpaal tegen de woning

'Als er eentje niet goed uitkijkt, is het al snel raak', laat Geert Seegers weten. Hij is gewoon aan het werk gegaan op zijn bedrijf, dat aan het huis aan de Halseweg grenst. Tijd om de schade op te nemen heeft hij nog niet gehad. 'De lantaarnpaal voor het huis heeft de woning geraakt, maar gisteravond was het donker toen het gebeurde. Ik moet nog kijken hoe de gevel eraan toe is', zegt Seegers.

Verbaasd over het ongeval is hij niet, wel blij dat niemand zware verwondingen heeft opgelopen. 'Kruisingen zoals die hier voor de deur blijven altijd gevaarlijk. Het is een 80-kilometerweg. Maar als er eentje niet goed uitkijkt bij het oversteken, gaat het al snel mis. In dit geval kwam er iemand aanrijden vanuit Halle in de richting van Zelhem. De andere bestuurder reed over de Halle-Nijmanweg en stak de voorrangsweg over. Daar schrok de eerste bestuurder van, die raakte de auto en is daarna gaan schuiven', aldus de bewoner. 

Drie aanrijdingen

In april was het op precies dezelfde plek ook al raak. En ook toen was Geert Seegers erbij. 'We hebben al heel wat meegemaakt. De vrouw die toen tegen de lantaarnpaal kwam woont hier een dorp verderop. De man van gisteravond woont in hetzelfde dorp. Hij is haar buurman.'

Naast deze twee ongelukken vond er nog een derde aanrijding plaats dit jaar. Seegers ziet de kruising bij zijn voordeur niet als een gevaarlijk punt. 'Het is nu drie keer achter elkaar raak geweest, maar het kan zo weer twee jaar goed gaan', zegt hij nuchter. 

Zie ook: Auto's botsen op elkaar vlak voor woning

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Halle Politiebericht Nieuws
Deel dit artikel: