Vleugelfonds Ruurlo opgericht voor vleugel in de Dorpskerk

RUURLO - Een aantal Ruurloërs heeft het initiatief genomen om in de Dorpskerk een vleugel te plaatsen. Daartoe werd het Vleugelfonds Ruurlo opgericht, dat als doel heeft een bedrag van ongeveer 15.000 euro bij elkaar te krijgen voor een goede gebruikte vleugel. De eerste 3500 euro is inmiddels binnen.

De Dorpskerk van Ruurlo is ingrijpend verbouwd. De vernieuwde kerk krijgt 'een nog belangrijkere plaats in het dorp', laten de initiatiefnemers weten. Het gebouw is geschikt gemaakt voor een breed gebruik.

Orkesten en koren 

De kerk als thuis van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem blijft behouden, maar er wordt verwacht dat men ook van buitenaf het gebouw weet te ontdekken.Tijdens de Dorpskerk Openingsweken van 19 september tot 9 oktober blijkt al dat veel koren en orkesten de Dorpskerk als concertlocatie hebben ontdekt.

Toen bleek dat een vleugel een welkome aanvulling is op de inrichting van het gebouw. Naar verwachting zal de vleugel ook vaak worden gebruikt bij andere bijeenkomsten in de kerk, zoals congressen, leden- en jaarvergaderingen, recepties en feestelijke gebeurtenissen in de Ruurlose dorpsgemeenschap. De vleugel geeft het gebouw een duidelijke meerwaarde.

Meer over dit onderwerp:
Gelre FM Ruurlo Cultuur Religie Nieuws
Deel dit artikel: