De Graafschap wil Leeroy Owusu losweken van Ajax

DOETINCHEM - De Graafschap jaagt op Leeroy Owusu. De linksback speelde het afgelopen seizoen voor Almere City.

De 21-jarige Noord-Hollander, die ook beschikt over een Ghanees paspoort, maakte het afgelopen seizoen regelmatig indruk in de eerste divisie. Hij stroomde in 2014 vanuit de jeugd van Ajax door, maar kwam niet in aanmerking voor de hoofdmacht.

Ajax verhuurde Owusu voor een jaar aan Almere City. Daar speelde hij ook sterk in de eindstrijd van de play-offs om promotie tegen De Graafschap.

De Graafschap moet tot overeenstemming komen met Ajax omdat het contract van de verdediger daar nog een jaar doorloopt. De onderhandelingen verlopen moeizaam.

Rechtsback

Owusu kan ook als rechtsback uit de voeten. Ajax leende hem eerder al uit aan Excelsior, maar dat werd geen succes. Halverwege het seizoen keerde Owusu weer terug naar Ajax.

De Graafschap heeft voor de positie van linksback in elk geval Jordy Tutuarima, maar is daar vrij dun bezet. Op rechtsback lijken Myenty Abena en Bart Straalman voor een basisplaats te moeten strijden.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: