Nieuws

Aalten ruziet over politiebus op stoepje

Inwoners van Aalten zijn op sociale media in een flinke discussie verzeild geraakt over het parkeren van een politiebus op de stoep. De politie parkeert de auto regelmatig voor het bureau, tot frustratie van passanten. © Politie Aalten
AALTEN - Inwoners van Aalten zijn op sociale media in een flinke discussie verzeild geraakt over het parkeren van een politiebus op de stoep. De politie parkeert de auto regelmatig voor het bureau, tot frustratie van passanten.
De politiebus staat met enige regelmaat op de stoep aan de Kostersbulte, voor het politiesteunpunt. Dat is volgens de politie omdat men dan snel kan vertrekken indien zich een noodsituatie voordoet. Consequentie daarvan is dat de auto op het stoepje staat, terwijl dat voor andere voertuigen niet is toegestaan.
De ontheffing die de politie heeft voor het parkeren op die plek is niet altijd zichtbaar, waardoor passanten en inwoners van Aalten vragen stellen en opmerkingen maken over het parkeerbeleid van de politie.

Aanstellerij

Op sociale media zijn de reacties fel. Waar de één de kritiek aanstellerij vindt, stelt de ander dat mindervaliden gevaarlijke situaties moeten ondergaan indien zij van de stoep afwijken en op het weggedeelte belanden.
De politie zegt na te denken over een betere oplossing, maar vraagt ook om begrip.