Nieuws

VIDEO: Brandende bus op A1, reis scouting Oosterbeek vroegtijdig afgebroken

OOSTERBEEK - Een groep van scoutingvereniging Sint Bernulphus uit Oosterbeek zat in een bus die zaterdag op de A1 bij Amersfoort in brand vloog. De 10 jeugdleden waren met 5 begeleiders onderweg naar Tsjechië voor een zomerkamp.
Het vuur ontstond in de bagageruimte, vertelt Bram Laumans een dag later. Hij is voorzitter van Sint Bernulphus en vader van één van de jeugdleden die in de bus zaten. Aanvankelijk dacht de buschauffeur dat iemand stiekem in het bustoilet zat te roken, maar dat bleek niet het geval.
Foto: eigen foto
Een aantal scoutingleden is naar de huisarts geweest omdat ze rook binnenkregen, maar bleken geen blijvend letsel te hebben opgelopen. Van zeven inzittenden is de bagage volledig verbrand, spullen van anderen liepen rook- en waterschade op.
Foto: eigen foto
Niemand raakte gewond bij de brand. De scoutinggroep is nu bezig om te proberen vannacht alsnog naar Tsjechië af te reizen.  
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52