Nieuws

Familie Andropov uit Culemborg uitgezet naar Oekraïne

Maksim Andropov
De familie Andropov uit Culemborg is zaterdagochtend uitgezet. Ze vertrokken om 09:30 uur met het vliegtuig naar Oekraïne. Dat bevestigt hun juridisch adviseur. © O.R.S. Lek en Linge
CULEMBORG - De familie Andropov uit Culemborg is zaterdagochtend uitgezet. Ze vertrokken om 09:30 uur met het vliegtuig naar Oekraïne. Dat bevestigt hun juridisch adviseur.
Zaterdag heeft de familie nog asiel aangevraagd, maar dat is direct door de Immigratie en Naturalisatiedienst afgewezen. Raadsman Frank King van het gezin heeft daar beroep tegen aangetekend, maar dat mag de familie niet in Nederland afwachten. 
Moeder Olga en vader Viktor kwamen 17 jaar geleden naar Nederland. Hun kinderen van Arina (5), Dennis (10) en Maksim (14) zijn allemaal in Nederland geboren. Ze woonden op Parc Beaugarde buiten Culemborg tot ze eind juni plotseling werden opgepakt en naar detentiecentrum Soesterberg werden gebracht. 
Eerder deze week was in Culemborg nog een lawaaiprotest en vrijdag werden bij het detentiecentrum een picknick en wake gehouden tegen de dreigende uitzetting. Dat mocht allemaal niet baten. Staatsecretaris Mark Harbers kon het gezin toestemming geven in Nederland te blijven, maar zag daar vanaf. Ook een rechter zag vrijdag geen reden een stokje te steken voor de uitzetting.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!