Weer twee spelers met AGOVV-verleden in halve finales WK

APELDOORN - In de halve finales van het WK voetbal staan twee spelers met een verleden bij AGOVV.

De Belgen Dries Mertens en Nacer Chadli nemen het dinsdag op tegen Frankrijk. Het duo brak door bij de Apeldoornse club, toen die nog uitkwam in de eerste divisie. Mertens werd in 2006 ontdekt en groeide al snel uit tot de vedette van Berg en Bos. In 2009 werd hij verkocht aan FC Utrecht en via PSV kwam de kleine Belg bij Napoli terecht. Op dit WK scoorde hij de eerste treffer voor de Belgen. Nacer Chadli kwam twee jaar later en werd in 2010 verkocht aan FC Twente. Hij maakte de beslissende 3-2 in de achtste finales tegen Japan en stond tegen Brazilië in de basis.

In 2014 stonden er ook twee spelers met een AGOVV-verleden in de halve finales, toen met Nederland: Klaas-Jan Huntelaar en Paul Verhaegh, die erbij waren toen AGOVV in 2003 terugkeerde in het betaald voetbal. Huntelaar werd in zijn eerste seizoen meteen topscorer van de eerste divisie.

De enige ex-speler van een Gelderse club die ook nog de halve finales kan halen, is Kalle Johnsson met Zweden, dat vanmiddag tegen Engeland speelt. Hij keepte anderhalf seizoen voor NEC, maar degradeerde destijds met de Nijmeegse club. Bij Zweden staat Johnsson niet in de basis.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: