Aangereden opa Daniël weer thuis, dader in beeld

ARNHEM - De 76-jarige Daniël Ritmeester uit Ugchelen, die dinsdagochtend geschept werd door een wielrenner en zwaar gewond raakte, is weer thuis. Dat meldde zijn kleindochter Lisanne vrijdag in het programma 'De week van Gelderland'.

Ritmeester kwam hard in aanraking met een wielrenner. Dat leverde hem een slagaderlijke bloeding aan het hoofd, een zware hersenschudding, een hechting in zijn hand én een stel gebroken ribben op.

'Het bloed spoot eruit. Op het fietspad zag ik overal bloed. Hij was helemaal de weg kwijt.' Dat vertelde zijn vrouw in De week van Gelderland. Na de botsing reed de wielrenner door en voegde hij de zwaargewonden bejaarde man nog iets toe. Volgens zijn vrouw was het zoiets als 'is het fietspad niet breed genoeg?'

De tekst gaat verder onder de video.

'Niet alle wielrenners slecht'

Na de aanrijding startte kleindochter Lisanne op Facebook een zoekactie. Ze wilde weten wie haar opa had aangereden en door was gefietst. 'De post leverde ook veel negatieve reacties over wielrenners op. Maar niet alle wielrenners zijn slecht. Ze hebben juist ontzettend geholpen met zoeken en kwamen met tips.' Via een app, die veel wordt gebruikt door wielrenners, hebben andere wielrenners achterhaald wie de vermoedelijke 'dader' is. 

Baan bij de politie

'Ik heb mijn bevindingen doorgegeven aan de politie. Die waren onder de indruk. Ze waren verbaasd dat ik zo ver was gekomen.' Gekscherend kreeg Lisanne zelfs een baan aangeboden. Lisanne wacht nu af of de politie de dader met haar bevindingen weet op te sporen. 

Zie ook: Wielrenner reed opa (76) van Lisanne het ziekenhuis in, kleindochter start zoekactie

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: