Vitesse verwelkomt met 35-jarige Eduardo negende versterking

ARNHEM - Eduardo dos Reis Carvalho is de negende versterking van Vitesse. De Portugese doelman wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea.

De 35-jarige Eduardo is de tweede speler van de Londense topclub die dit seizoen wordt verhuurd aan Vitesse. Beide clubs hebben al jaren een samenwerkingsverband. Eerder kwam Vitesse al tot overeenstemming met Chelsea over Jake Clarke-Salter. Eduardo moet de strijd aangaan met de keepers Remko Pasveer en Jeroen Houwen. De laatste speelde tijdens de tweede seizoenshelft Pasveer uit de basis.

Eduardo maakte onderdeel uit van de Portugese ploeg die in 2016 Europees kampioen werd. Hij speelde dat toernooi echter niet, omdat Rui Patricio de voorkeur kreeg. Hij speelde tot nu toe 36 interlands. Eduardo speelde onder meer voor Genoa, Benfica en Dinamo Zagreb.

'Rust brengen'

Eduardo vertelt over zijn keuze voor Vitesse: 'Na een aantal jaar bij Chelsea, hoop ik nu weer veel aan het spelen te komen. Ik kan met mijn ervaring rust brengen en de verdediging neerzetten. Ik sta te popelen om zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep.' Eduardo gaat spelen met rugnummer 1.

'Ervaren doelman'

Technisch directeur Marc van Hintum: 'We zijn blij met de komst van zo’n ervaren doelman. Eduardo is een internationaal gelouterde doelman. Dat hij over kwaliteiten beschikt, bewijzen zijn hoeveelheid optredens in het Portugees nationaal elftal wel. Daarnaast is het prettig dat we de selectie op alle posities minimaal dubbel bezet hebben. Uiteraard blijven we scherp op eventuele buitenkansjes die zich voordoen.'

Vanmiddag (vrijdag) sluit de doelman aan in Oostenrijk. Dan wordt ook de Nigeriaan Hilary Gong verwacht voor zijn eerste trainingen. Met Eduardo heeft Vitesse inmiddels al negen nieuwe spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: