Nieuws

Het is kurkdroog: een ramp voor Stadsakkers in Apeldoorn

Sombere gezichten op de Stadsakkers in Apeldoorn, waar onder meer voedsel wordt gekweekt voor de voedselbanken. Door de aanhoudende droogte kan nieuw zaaigoed niet worden geplant en wat al op het land staat, verdroogt in rap tempo. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Sombere gezichten op de Stadsakkers in Apeldoorn, waar onder meer voedsel wordt gekweekt voor de voedselbanken. Door de aanhoudende droogte kan nieuw zaaigoed niet worden geplant en wat al op het land staat, verdroogt in rap tempo.
'Kijk, hier zit vocht in', zegt David Koning terwijl hij de grondboor uit het dorre zand trekt. 'Maar dan ben ik wel 70 centimeter diep. En daar heeft mijn zaadgoed helemaal niks aan. Die wortels zitten daar niet. Ik kan niks!', klinkt het bijna wanhopig.
Ook de aardappelen staan er troosteloos bij. 'De groei valt helemaal terug en ze zijn aan het vergelen.' En bij de peulen is het helemaal huilen met de pet op. 'Die moeten normaal gesproken in juni nog volop in de bloemen zitten. Nou, die bloemen zijn door de droogte niet gekomen. En dus heb ik nu geen peulen meer.' En de courgettes, die veel vocht willen hebben, groeien niet.
Kijk hier naar de reportage:
Het is kurkdroog: een ramp voor Stadsakkers in Apeldoorn
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52