Puttenaar (86) richt belangenvereniging op voor bewoners recreatieparken

PUTTEN - Er komt een belangenvereniging voor mensen die permanent op een recreatiepark wonen en daar weg moeten. De vereniging komt op voor parkbewoners die door een gedwongen verhuizing in psychische of financiële problemen komen.

De vereniging is een initiatief van Zeger Wijnands, een 86-jarige bewoner van camping 't Hoekje in Putten. Hij woont sinds 1998 op het park, maar moet daar nu weg. De gemeente Putten heeft jaren het wonen op 't Hoekje gedoogd, maar het was illegaal. Nu wordt er gehandhaafd en moeten de mensen die er permanent wonen verkassen. 

Psychische en financiële problemen

Het gedwongen vertrek is volgens Wijnands problematisch voor veel mensen. Omdat er onvoldoende sociale huurwoningen in Putten zijn, kunnen mensen maar moeilijk een goed betaalbare woning vinden. Daarnaast heeft een aantal mensen ook financiële en/of psychische problemen.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Volgens Zeger Wijnands moet de gemeente met deze mensen om tafel om een oplossing te zoeken. Om dat voor elkaar te krijgen richt hij een vereniging op. 'Pas dan kunnen we iets gaan betekenen voor elkaar, met elkaar en kunnen we als zodanig een gespreksfront vormen met de gemeente. Wanneer je als individu bij de gemeente komt dan word je gewoon weggestuurd', legt hij uit.

Motie CDA

Oppositiepartij CDA dient vanavond een motie in tijdens de raadsvergadering in Putten. In die motie roept de partij de gemeente op bewoners van recreatieparken met meer respect te behandelen en met ze in gesprek te gaan. 

Mensen die zich willen aansluiten bij de vereniging kunnen een email sturen aan: zegerwijnands@gmail.com.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Putten Putten Nieuws
Deel dit artikel: