Nieuws

Ontsnapte gevangene gepakt na wilde achtervolging

Archieffoto
Een voortvluchtige gevangene dacht aan een 900 dagen durende celstraf te kunnen ontsnappen, maar uiteindelijk werd hij woensdag in Putten alsnog opgepakt na een lange en wilde achtervolging.
PUTTEN - Een voortvluchtige gevangene dacht aan een 900 dagen durende celstraf te kunnen ontsnappen, maar uiteindelijk werd hij woensdag in Putten alsnog opgepakt na een lange en wilde achtervolging.
Rond 11.00 uur trok een voertuig op de A1, ter hoogte van Hoevelaken, de aandacht van agenten. Die twijfelden niet en besloten de wagen aan de kant te zetten. Maar de bestuurder negeerde het stopteken en reed vol gas de A28 op in de richting van Zwolle. 
De politie zette daarop met zwaailicht en sirenes de achtervolging in, maar de bestuurder reed in volle vaart door en besloot om andere weggebruikers via de rechterbaan in te halen en over de vluchtstrook te rijden. Uiteindelijk kwam de achtervolging op de Stenenkamerseweg in Putten tot een einde. Daar zagen agenten dat de bestuurder zich klem reed.

Niet opgeven

Toch wilde de bestuurder zich nog niet overgeven. Hij sprong uit de auto en ging er te voet vandoor. Zijn bijrijder kon wel meteen worden aangehouden.
De vluchtende verdachte kon na enkele minuten alsnog worden gepakt en werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Ede. Daar werd duidelijk dat de man nog een gevangenisstraf van 900 dagen had openstaan die hij had gekregen voor een woningoverval.

Weer de gevangenis in

De man is naar de gevangenis teruggebracht en moet daar de rest van zijn straf uitzitten. Ook krijgt hij een proces-verbaal voor alle overtredingen die hij maakte tijdens zijn vlucht voor de politie. De bijrijder was geen verdachte in de zaak en is weer op vrije voeten.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52