Nieuws

Vrouw wil Thermen Bussloo aanklagen voor val tegen Boeddhabeeld

Een vrouw die eind 2015 na een bezoekje aan een bubbelbad in Thermen Bussloo flauwviel, wil het wellnesscentrum aansprakelijk stellen. De voorzieningenrechter heeft bepaald dat Thermen Bussloo openheid van zaken moet geven over de staat van het bad. © Google Street View
VOORST - Een vrouw die eind 2015 na een bezoekje aan een bubbelbad in Thermen Bussloo flauwviel, wil het wellnesscentrum aansprakelijk stellen. De voorzieningenrechter heeft bepaald dat Thermen Bussloo openheid van zaken moet geven over de staat van het bad.
De vrouw ging 21 december 2015 samen met een vriendin in de whirlpool liggen. Ze stapten er vrij snel weer uit, waarna de vrouw flauwviel. Ze kwam met de achterkant van haar hoofd tegen een stenen Boeddhabeeld aan. Ze was enkele minuten buiten bewustzijn.
De vrouw zegt dat ze er blijvende hersenschade aan heeft overgehouden. Ze kan naar eigen zeggen moeilijk op woorden komen en kan zich nauwelijks concentreren; een boek lezen lukt niet.  

Water te warm, massagestralen op hol

Volgens de vrouw was het water in het bad veel te warm en leek het erop dat de massagestralen op hol waren geslagen. Om te kunnen bepalen of ze Thermen Bussloo aansprakelijk kan stellen, wil ze de onderhoudshistorie van het bubbelbad hebben. Ook wil ze een overzicht van ongelukken in het bubbelbad. De rechter stemt met die verzoeken in.
Thermen Bussloo ontkent ten stelligste dat het water te heet was. De temperatuur schommelt volgens het wellnesscentrum tussen de 31 en 40 graden. Volgens Thermen Bussloo heeft de verwarmingsinstallatie onvoldoende vermogen om de temperatuur boven de 40 graden te brengen. Ook was er volgens het centrum niets mis met de massagestralen.

'Een medewerkster zei dat het bubbelbad niet deugde'

Ook had de vrouw graag de NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats) van een medewerkster willen hebben die destijds bij het bubbelbad stond. De medewerkster zou na het incident op een geïrriteerde toon hebben gezegd dat het bubbelbad vaak te warm was afgesteld. Ook zei ze volgens de vrouw dat de whirlpool wel vaker problemen gaf en dat er regelmatig mensen onwel raakten.
Thermen Bussloo zegt dat die medewerkster er niet meer werkt. Volgens het wellnesscentrum wil ze geen verklaring afleggen en heeft ze uitdrukkelijk geweigerd dat Thermen Bussloo haar NAW-gegevens aan de vrouw geeft. De rechter oordeelt dat het wellnesscentrum niet kan worden verplicht om deze gegevens te verstrekken. Bovendien, zegt de rechter, is het maar de vraag of zo het bewijs kan worden geleverd dat het water te heet was.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52