Nieuws

Hoe gelukkig zijn we met z'n allen? Dat wil de provincie graag weten

Hoe gelukkig zijn Gelderlanders? Daarover wil de Gelderse PvdA alles weten. De partij stelt voor om het te laten onderzoeken. Een meerderheid van Provinciale Staten stemt in met het voorstel. © Pixabay
ARNHEM - Hoe gelukkig zijn Gelderlanders? Daarover wil de Gelderse PvdA alles weten. De partij stelt voor om het te laten onderzoeken. Een meerderheid van Provinciale Staten stemt in met het voorstel.
De PvdA verwacht dat door meer inzicht te hebben in wat Gelderlanders gelukkig maakt, de provincie ook beter beleid kan ontwikkelen. Daardoor kan in beleid ook juist gestuurd worden op het gelukkiger maken van de inwoners van Gelderland, stelt de partij.

Geluk is goed meetbaar

Er is weinig bekend over het welbevinden van de Gelderlander, schrijft de partij in haar motie. En dat terwijl welbevinden goed meetbaar is. Dat blijkt uit onderzoek van de Atlas van Nederlandse Gemeenten en het Sociaal Cultureel Planbureau.
Volgens Gedeputeerde Staten sluit het onderzoek naar geluk aan bij andere plannen die er zijn om de uitkomst van beleid te monitoren. Daar kunnen prima wat vragen bij over geluk, aldus gedeputeerde Jan Markink.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52