Nieuws

Gelderland sleept Europese prijs in de wacht

Gedeputeerde Michiel Scheffer tijdens de uitreiking van de EER award.
De provincie Gelderland is de meest ondernemende regio in de EU. En de provincie deelt die titel met Asturië in Spanje en het Griekse Thessalië. De award voor European Entrepreneurial Region (EER) kreeg gedeputeerde Michiel Scheffer woensdag in Brussel overhandigd. © Flickr
ARNHEM - De provincie Gelderland is de meest ondernemende regio in de EU. En de provincie deelt die titel met Asturië in Spanje en het Griekse Thessalië. De award voor European Entrepreneurial Region (EER) kreeg gedeputeerde Michiel Scheffer woensdag in Brussel overhandigd.
Gelderland wordt gezien als een proeftuin voor de economie van de toekomst. De universiteit in Wageningen en het Radboudumc in Nijmegen zijn wereldspelers op het terrein van voeding en gezondheid. Verder beschouwen veel bedrijven Gelderland als de 'poort' naar Europa. De grootste logistieke corridor in de EU, die van de Randstad naar het Ruhrgebied, loopt dwars door Gelderland.  
Gedeputeerde Scheffer toonde zich woensdag trots na het in ontvangst nemen van de award: 'De EER award is een beloning voor de goede samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in Gelderland. We hebben de kennis om te innoveren en de industrie om het te maken. Dat maakt ons uniek. Samen maken we werk van innovatie in een regio die mooi is om te wonen en te werken. De award is een stimulans om nog meer werk te maken van een ‘groene’ economie in Gelderland’, aldus Scheffer. 
Het Comité der Regio’s van de EU beloont ieder jaar drie regio’s die zich onderscheiden met een duurzaam en innovatief ondernemersklimaat. De EER award bestaat sinds 2000 en werd eerder uitgereikt aan onder meer Lombardije in Italië, Noord-Brabant en Catalonië in Spanje. 
 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52