Gestolen fiets van priester terug, maar er is een e-bike weg

WIJCHEN - Een priester uit Overasselt heeft zijn gestolen fiets terug. Zijn stalen ros werd zaterdagavond weggehaald, terwijl hij stond te preken in Alverna.

De fiets werd maandag gevonden ter hoogte van slijterij Gall & Gall op het Europaplein in Wijchen. Priester gebeld, fiets weer terug. Iedereen blij, zou je zeggen.

Nou, niet iedereen. De man die de fiets had gestolen en op het plein had achtergelaten, had daar namelijk een reden voor. Hij had zijn oog laten vallen op een e-bike. En die was van een vrouw van 71.  

Toen de vrouw maandagmiddag haar fiets op slot wilde zetten, rukte hij die uit haar handen en ging ervandoor. Doordat de vrouw de man nariep, kregen omstanders in de gaten dat de fietser moest worden tegengehouden. Twee van hen gingen achter de dief aan, maar ze moesten hun achtervolging staken. De fiets is tot op heden nog niet gevonden. 

De dief daarentegen wel. Het gaat om een 35-jarige man uit Nijmegen. Hij kon worden aangehouden op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden.

Nu de elektrische fiets van de vrouw nog. 


 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wijchen Wijchen Nieuws
Deel dit artikel: