Vitesse doet zaken met Ajax en versterkt verdediging

ARNHEM - Vitesse heeft de zevende aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Arnhemse club laat woensdag weten dat Danilho Doekhi per direct overkomt van Ajax. Hij heeft voor vier jaar getekend.

Doekhi (20) stond twee seizoenen onder contract bij Ajax en speelde voor die tijd bij Xerxes en Excelsior. In dienst van Jong Ajax kwam Doekhi vorig seizoen tot 33 wedstrijden in de Jupiler League en kroonde hij zich tot kampioen. Hij is het neefje van voormalig Oranje-international Winston Bogarde. 

'Ik ga de concurrentiestrijd aan'

'Met Jong Ajax hebben we een geweldig jaar achter de rug. Na het kampioenschap was voor mij de vraag of ik bij Jong Ajax wilde blijven, of een stap naar de Eredivisie wilde maken', vertelt Doekhi op de clubsite van Vitesse.

Hij zegt dat zijn nieuwe club verzorgd voetbal speelt. 'En dat ligt mij goed. Ik hoop mij snel aan te passen aan het niveau en ga met veel vertrouwen de concurrentiestrijd aan.'

'Hij maakt een volwassen indruk'

Door het vertrek van Guram Kashia en Matt Miazga kwamen er deze zomer plekken vrij, achterin bij Vitesse. Met de komst van Doekhi is de laatste linie nu weer op orde.

Technisch directeur Marc van Hintum verwacht veel goeds van de aanwinst. 'Hij is nog jong, maar maakt een volwassen indruk. Met de komst van Doekhi hebben we de posities centraal achterin meer dan dubbel bezet.'

Zeven nieuwelingen

Doekhi is aanwinst nummer zeven voor trainer Leonard Slutskiy. De Russische coach begroette eerder Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clark-Salter en Matus Bero. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Betaald voetbal Nieuws
Deel dit artikel: