Nieuws

A15 geplaagd door ongelukken: drie op één dag

De camper ging volledig in vlammen op.
Drie ongelukken op één dag: automobilisten die dagelijks gebruikmaken van de A15 hebben woensdag linksom of rechtsom last gehad van het fileleed op de snelweg. Een ongeluk met een motorrijder, een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens en een explosie in een camper zorgden voor chaos. © @OVD_Harold
ARNHEM - Drie ongelukken op één dag: automobilisten die dagelijks gebruikmaken van de A15 hebben woensdag linksom of rechtsom last gehad van het fileleed op de snelweg. Een ongeluk met een motorrijder, een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens en een explosie in een camper zorgden voor chaos.
De ellende begon in de ochtend. In de spits ontstond tussen Dodewaard en Tiel een file van 8 kilometer na een ongeluk met een motorrijder. De linkerrijstrook ging in zijn geheel dicht, wat een lange rij stilstaande en langzaam rijdende auto's veroorzaakte.

Tweede ongeluk van de dag

Een paar uur later ontstond er een nieuwe file op de A15, ditmaal bij Echteld. De rijbaan richting Nijmegen zat enige tijd dicht na een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens, waaronder een autotrailer.
Twee personen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. De file die ontstond na het ongeluk liep op tot zo'n 11 kilometer.

Opnieuw problemen

Bij die twee ongelukken bleef het echter niet. Kort nadat de A15 weer volledig was vrijgegeven vloog bij knooppunt Valburg een camper in brand op dezelfde snelweg. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat gebeurde dit nadat een gasfles explodeerde.
De weg moest daarop in twee richtingen worden afgesloten en de brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De explosie en brand leidden tot een file van 5 kilometer.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52