'Schitterend! Mooier worden ze niet meer': NEC laat nieuwe uitshirt zien

NIJMEGEN - Het nieuwe uitshirt van NEC valt in de smaak. De Nijmeegse club onthulde het tenue voor het seizoen 2018/19 woensdag en kon rekenen op veel lovende reacties van de eigen supporters.

NEC heeft gekozen voor een wit shirt met op de schouder en de heup een rood-groen-zwarte baan. Op de borst prijkt de naam van EnergieFlex, de nieuwe hoofdsponsor van de club die na één jaar afwezigheid weer is teruggekeerd. Via een filmpje op Twitter maakte NEC woensdag bekend hoe het nieuwe uittenue eruit ziet en de respons was heel positief.

'Dit shirt ga ik sowieso halen'

'Fantastisch mooi shirt', zegt supporter Maurice Toussaint. Nijmegenaar Emiel is eveneens lovend. 'Heel gaaf shirt! Goed bezig bij NEC', zegt hij tevreden. Joost Loosen steekt zijn bewondering ook niet onder stoelen of banken. 'Dit shirt ga ik sowieso halen!', schreeuwt hij op Twitter.

Erik Eijkman houdt het kort en krachtig: 'Schitterend!'. Jasper Bergamin wil direct weten vanaf welke datum het nieuwe NEC-shirt te koop zal zijn. 'Mooier worden ze niet meer, ik hoop dat er genoeg op voorraad zijn 11 augustus', voegt hij er enthousiast aan toe. Ook BN'er Jochem van Gelder geeft NEC een schouderklopje. 'Mooimooimooi', is zijn veelzeggende reactie. 

Shirt naar Ierland

De lovende reacties strekken verder dan alleen de achterban van NEC. Feyenoord-supporter Karst Lovers kan het shirt absoluut waarderen. 'Ik ben geen NEC'er, maar wat een plaatje is dit', laat hij weten. Ook vanuit het buitenland krijgt NEC positieve reacties op het shirt. Craig McGullagh uit Belfast is benieuwd of hij het tenue online kan aanschaffen en of de club het kan verschepen naar Ierland.

NEC presenteerde het nieuwe uitshirt in een video op Twitter. De tekst gaat verder onder de video:

Link naar het verleden

NEC is niet over één nacht ijs gegaan bij het samenstellen van het shirt. 'Met een link naar het verleden, onze achterban én naar de stad bevat het nieuwe uitshirt diverse elementen die de club verbinden met zijn afkomst', geeft de club aan. Aan de onderkant van het shirt prijkt de Waalbrug en aan de binnenkant van de kraag staat het woord Noviomagus gedrukt, de oude Romeinse naam van de stad.

Aan de achterkant van het shirt is MCM geborduurd, wat voor 1900 staat. In dat jaar werd de club opgericht. 

Het nieuwe thuisshirt wordt volgende week onthuld.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: