FIOD doet inval na 1,5 miljoen aan belastingfraude

BUREN - Bij een inval in vier woningen en een kantoor in Buren, Geldermalsen, Zaltbommel en op de Utrechtse Heuvelrug heeft de FIOD beslag gelegd op duizenden euro's en een woning. De verdachten zijn drie mannen van 35, 69 en 76 jaar. Ze hebben volgens de FIOD 1,5 miljoen euro te veel belastinggeld terug ontvangen.

De FIOD onderzoekt verder de handel en wandel van een familielid van de verdachten. Het gaat om een vrouw van 24 jaar uit Schoonhoven. Zij is aangehouden en wordt verdacht van witwassen.

De vrouw kocht diverse panden, maar verdiende te weinig om die te kunnen betalen, luidt de opvatting van de Belastingdienst.

Oldtimer in beslag genomen

Van haar wordt vermoed dat ze voor minimaal 500.000 euro heeft witgewassen. De FIOD doorzocht haar woning en legde beslag op een oldtimer, een tractor, bouwmaterialen, vier woningen en twee percelen grond die op haar naam staan.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: