NS waarschuwt: stap niet uit op Nijmegen Goffert voor Guns N' Roses

NIJMEGEN - Ook dit jaar raadt de NS af om via station Nijmegen Goffert naar het concert van Guns N' Roses te gaan. De Amerikaanse rockband treedt woensdagavond op voor een volgepakt Goffertpark en het bescheiden station daar kan de enorme toestroom niet aan.

Een jaar geleden traden Guns N' Roses ook op in het Goffertpark. De NS adviseerde toen alle bezoekers die per trein naar Nijmegen reisden al om station Nijmegen Goffert te vermijden. Die boodschap herhaalt de vervoerder nu. 'We raden het af om daar uit te stappen. Het treinverkeer is gefocust op Nijmegen Centraal, daar zijn we voorbereid op veel reizigers. Er gaan vanaf daar pendelbussen naar het Goffertpark', licht NS-woordvoerder Anita Boonstra toe.

Niet groot genoeg

Station Nijmegen Goffert verrees in 2014, maar is niet gebouwd op de toestroom van duizenden bezoekers. Er stappen gemiddeld zo'n 700 reizigers per dag in en uit. Spoorbeheerder ProRail omschrijft het station als een 'voorstadstation' dat niet ontworpen is voor enorme hoeveelheden mensen. 

15.000 extra reizigers

De NS kan mensen niet verbieden uit te stappen op station Nijmegen Goffert. Het is aan henzelf om de keuze te maken. 'Maar de reismogelijkheden zijn een stuk beperkter. We verwachten zo'n 15.000 extra reizigers voor het concert en daar is het aantal pendelbussen ook op ingesteld', aldus Boonstra. Namens concert-organisator Mojo beaamt Martin Verhorst dat Nijmegen Centraal de beste plek is om naartoe te reizen. Dat is weliswaar verder weg van het Goffertpark, maar wel een betere optie. 'Station Nijmegen Goffert kan de stroom mensen niet aan. Ik denk dat niemand de gok moet wagen om daar toch uit te stappen', zegt Verhorst. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Muziek Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: