'Groen' Nijmegen heet koning Willem-Alexander welkom

NIJMEGEN - Koning Willem-Alexander is woensdag op bezoek in Nijmegen. Hij doet dat omdat Nijmegen verkozen is tot 'duurzaamste hoofdstad van Europa'. De stad roept gedurende dit jaar allerlei activiteiten in het leven om de verduurzaming extra aandacht te geven. Het bezoek van de koning duurt nog tot het middaguur.

De titel 'European Green Capital' die Nijmegen in 2018 draagt, is een beloning van de Europese Commissie. Niet eerder viel een Nederlandse gemeente die eer ten deel. De jury die Nijmegen uitkoos gaf aan dat de stad jarenlang heeft gewerkt aan vergroening en verduurzaming. Ook bleek Nijmegen in staat inwoners, bedrijven en overheid samen te brengen onder de noemer ‘groene stad’.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Drukke ochtend voor de koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend een volle agenda. Hij startte in het bezoekerspaviljoen op Kelfkensbos, waar wethouder Harriët Tiemens hem welkom heette. Daarna sprak hij met enkele vrijwilligers die zich inzetten om bezoekers van Nijmegen kennis te laten maken met de lopende 'Green Capital'-projecten. Het bezoek gaat verder in De Bastei aan de Waalkade. Daar is het centrum voor natuur- en cultuurhistorie. De koning zal daar enkele leerkrachten en leerlingen de hand schudden. Aan het einde van de ochtend wandelt Willem-Alexander via de Lindenberghaven naar de Stadswaard.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: