Nieuws

Bijen en ambtenaren bij provinciaal regiokantoor

Bijen! Dat zijn de nieuwe gebruikers van twee districtskantoren van de provincie Gelderland. Bij de kantoren in Warnsveld en Herveld zijn twee bijenhotels in gebruik genomen.
ARNHEM - Bijen! Dat zijn de nieuwe gebruikers van twee districtskantoren van de provincie Gelderland. Bij de kantoren in Warnsveld en Herveld zijn twee bijenhotels in gebruik genomen.
Het bijenhotel past bij het beleid dat de provincie heeft om de insectenstand te bevorderen, vertelt een woordvoerder. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld het bermbeheer. Zo wordt er op een bij-vriendelijke manier gemaaid. Daarnaast wordt er ook bij het inrichten van de berm rekening gehouden met de insectenstand.
De bijenhotels zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De provincie Gelderland maakt met aannemers die voor de provincie werken ook afspraken over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is een onderdeel van het aanbestedingscontract. In dit geval is gekozen voor het maken van twee bijenhotels.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52